onsdag 18 juni 2008

Duktiga elever!

Idag har vi varit superduktiga med Sandra och varit i skolan heeela dan! Vi hade som vanligt franska mellan 9 och 1 men idag hade vi även franska konversationstimme på eftermiddagen. Efter att ha parlerat franska hela dagen gick vi för att kolla när Sex & the city går på bio här. Tyvärr är fransmännen så tönttiga så dom dubbar allt som heter fillm och tv och vi är emot allt sånt, så vi får se filmen hemma i Finland i stället. Höh!

Ikväll har vi varit på en billig tre rätters middag mitt inne i stan, vid Notre Dame. Där servardes rödvinet varmt. (Som tur är det slut på den märkliga trenden ute i förorten med kallt rödvin.) Planen ikväll var att även hinna se på Sverige matchen, men vi åt och drack så länge så vi missade hela matchen. Lika bra det eftersom de gick som de gick för Sverige. Efter vår middag spatserade vi runt kring Notre Dame. Vi lyssnade på en grupp med violinister som var riktigt bra, och för första gången den här resan fick gatumusikanter en liten slant av oss. Vi tittade också på eldslukare och fyverkeri.

Paris är så otroligt vackert på kvällen! Synd att sista metron går redan klockan tolv(!!!). Vi kände inte för att åka taxi ikväll så nu är vi hemma på hotellet igen.

Imorgon blir det igen en lång dag i skolan! Men snart e de midsommar, som vi troligtvis ska fira med en massa svenskar och dansa runt Eiffeltornet och dricka skumppa och äta jordgubbar!


Dagens turistmål: Notre Dame
Dagens händelse: Vi har ätit våra första bagetter :)

Bon nuit!

1 kommentar:

julia sa...

hej sandra!
later harlit nastan sa man saknar dit igen! l'année prochaine on va parler français alors;)
halsningar fran madagaskar, Liy