tisdag 17 juni 2008

Man blir ju bara kär...

Idag har vi haft vår först "riktiga" skol dag! Det har gått rätt bra, lite trögt...men det börjar lossna så småningom! :)

Efter skolan traskade vi lite runt och sökte ett lunchställe, men dess värre (för vår plånbok) hittade vi mest bara bra skobutiker. Med andra ord har vi inlett vår skoshopping.

Eftermiddagen gick åt till powenapps (igen...det är tungt att prata ett nytt språk!) och förberedelser inför kvällens viktiga fotbolls match, Frankrike-Italien. Vi skulle titta på matchen med Sara (Emmas svenska kompis som har bott och bor nu igen i Paris) och hennes pojkvän på en bar. Baren visade sig vara långt, långt ute i förorten. Vi åkte dit med metron och åt, tittade på fotboll och drack öl. Tack vare Emmas suveräna kartbok hittade vi dit utan problem. :)

Efter matchen fortsatte vi till Saras favorit bar, chez Geoarges, mitt inne i stan. En liten, mysig bar som under andra världskriget hade fungerat som gömställe för judar. Både jag och Emma blev direkt så kära! En bar med billigt vin, bra musik och fin stämning. Vinet dracks ur vanliga enkla glas och folk dansade på bänkar och bord. Varför finns inte sådana här ställen i Finland? Allt var så avslappnat. Dessutom menade Sara att det är här alla snygga, fiffia och rika män finns. Så det passar oss utmärkt. Vi ska återvända till den baren så fort som möjligt!


Dagens sämsta: det kalla rödvinet vi fick till middagen. (Servitören hällde upp en liten skvett och rusade snabbt in. En smärre chock fick vi när vi märkte att det här vinet e ju kallt. Kanske en ny trend?)

Dagens bästa: Chez Georges!!! Dunder bra fransk musik, och stämmningen var på topp (trots dagens fotbolls förlust)

Dagens turistmål: förorten, mycket spännande.

Bon nuit!

/Sandra

Inga kommentarer: