måndag 16 juni 2008

La deuxieme chambre

Bonsoir!

idag var vår första dag på skolan. Dagen började med ett skriftligt och muntligt prov och sedan delades vi in i olika grupper. Det var ett tag sedan både jag och Sandra skrivit något prov och franska har vi ju riktigt aldrig talat så mycket, men vi överlevde!

Skolan verkar mycket bra, så om två veckor kommer vi nog antagligen att vara perfekta på franska! (Det är i alla fall målet...)

Efter vår första dag i skolan åt vi lunch med en nyfunnen svensk vän och så var det dags för den första shoppingrundan. Tyvärr har varken Sandra eller jag ännu hittat någon rik fransk man med en takvåning, så det blev ingen storshopping på Lafayette och Gallerie le Printempes. Som tur var hittade vi butiker som var mer i vår prisklass, så vi kunde köpa en del krimskrams.

Trötta i huvudet och fötterna åkte vi tillbaks till vårt knakiga hotel. Vi har nu flyttat in i ett nytt rum och här skall vi få stanna tills vi lämnar paris för vår Tour de France. Tyvärr är nätkontakten i det här rummet mycket dålig, fast vi är vägg i vägg med vårt gamla rum.

Efter en uppiggande powernapp traskade vi iväg mot Sacre- cœur och de små och mysiga gatorna som omger kyrkan.

Sandra har nu hittat sin första (röda) basker. Det ryktas om att det kommer att finnas en hel del till (i andra färgar) i hennes resväska hem.

Nu har vi just kommit till vårt hotellrum och projekt packa upp hela resväskan in i ett minimalt skåp skall börja.

Tack och god natt för oss!

Emma


Dagens turistmål: Operan och Sacre-cœur

Dagens händels: Vi höll på att bli intervjuade till franska TV:n, men tyvärr måste vi tacka nej pga vår knagliga franska. Sku vi ha träffat på dem om två veckor skulle vi ha blivit grymma TV kändisar!

Inga kommentarer: