söndag 22 juni 2008

La fête de la musique

Midsommarfirdandet fortsatte igår även här. Efter en lång sovmorgon skulle vi nämligen fira la fête de la musique, en stor musikfestival här i Paris. Före den satt igång hann vi dock och titta på Triumfbågen och champs elysee. Förra gången jag var i Paris åkte vi bara förbi den, nu när man stod där mitt under märkte man hur enorm den är. Som sagt, det finns bara mäktiga byggnader i den här staden. Efter att vi traskat med 1000 andra turister längs champs elysee, tog vi en vila benen och dricka pussikalja paus i parken bredvid Louvre.

Efter det var det dags för middag och la fête de la musique. Vi åt creps på ett sött och mysigt ställe, och drak vin.
Sen skulle vi mötas upp med Emmas svenska klasskompis, men det visade sig att vi befann oss på helt olika ställen i Paris. Och att mötas upp eller förflytta sig långt igår var ganska omöjligt. Det var så enormt med folk över allt. Så istället gick vi och köpa mera pussikalja, som man tydligen får göra ännu klockan elva på kvällen i det här landet (eller så får man inte det...? Sålde gjorde de iaf) Sen traskade vi runt och lyssnade på en massa olika bänd. Det spelades i varje gathörn, i varje liten vrå och knut. Alltfrån jazz till rap. Stämmningen var på topp och det kryllade av människor överallt. Dessutom var det perfekt väder och man kunde ännu klockan två på natten bara gå i shorts. Sommaren och värmen har kommit till Paris :)

Idag ska vi igen ut och turista, vi ska gå till Louvre och se på Mona Lisa, och sen ska vi träffa min en kompis som är här i sommar och jobbar på Disneyland.

Gårdagens turisrmål: Triumfbågen och Champs Elysee.

/Sandra

Inga kommentarer: