torsdag 26 juni 2008

Packning!

Idag hade vi igen en lång skoldag som avslutades med vår tre timmar långa stadsvandring. Idag var det mycket poeter och filosofer på temat och vi besökte Latin kvarteret. Poeter och filosofer e int min starka sida och jag är inte särskilt intresserad av dem heller men nu har vi iaf sett var René Descartes har bott. Vi gick också igenom de Jardin du platages, typ en botanisk trädgård. Efter det här gick vi på en liten shoppingrunda eftersom det är rea här nu.

Nu ska det packas för avfärd till Lille. Imorgon ska vi nämligen till Louvre och sen ut och festa så vi ska försöka packa klart ikväll så behöver vi inte bry oss om det imorgon. På lördag kl. 12 åker vi norrut. Därmed är det även vår sista skoldag imorgon.


Dagens bästa: En duva flög in i Emmas huvud. Emma har redan från början sagt att en duva ännu kommer att flyga på oss innan den här resan är slut och rätt hade hon! Just när vi hade ätit middag och strosade längs en gata kom en duva i typ 180km/h flyganded och kraschade in i Emmas huvud och flög sedan vidare ner på marken. Det kan hända att duvan försökte ge en fin vink åt Emma att hennes hår är lite risigt och ser ut som ett fågelbo, men fräckt var det i alla fall! Emma är fortfarande ganska upprörd och tycker att allt som ser ut som en duva borde förbjudas, minst!

Dagens turismål: Latinkvarteren, Sorbonne, hus där olika kända skribenter, filosofer m.m. bott i för typ många hundra år sen och allt möjligt annat som vi glömt namnet på.

1 kommentar:

Poppe sa...

Emma "fågelboet" Portin?