torsdag 19 juni 2008

Förälskelsen håller i sig!

Igår kväll författade jag ett långt fint inlägg, och vad hände? Jo, när jag skulle pubilcera det så fick blogger nåt fel. Därför kommer gårdagens inlägg först nu.

Igår såg vi stora delar av Paris. Efter en vanlig förmiddag med franksalektioner hade vi på eftermiddagen valt en lektion i culture et civilisation parisienne som gick ut på att gå runt i stan och titta på en massa sevärdheter med en lärare. Det var riktigt intressant. Alla andra i gruppen hade dock gått mycket längre på kursen och visste en massa om Paris så vi hade lite svårt att delta i diskussionen. Men vi fick iaf en gudiad rundtur på franska. Vi besökte bl.a. ett riktigt lugt och mysigt kvarter som hette Le ville S:t Paul. En stad inne i Paris med caféer och små butiker. Jag köpte en grön hatt av en trevlig dam.

Efter en tre timmars promenad var våra ben spagetti. Men istället för att åka till hotellet gick vi och drack en öl på en bar. När vi vilat där en stund åkte vi vidare till de mysiga kvarteran kring le Seine för att igen äta billigt. På kvällen hann vi också besöka Louvre och le Concorde. Jag hade inte fattat att Louvre var så stort. Helt enormt!!! Jag var så fascinerad. Paris slutar aldrig överraska en, här finns så många mäktiga och fina byggnader. Stadsplaneringen i den här staden har man verkligen lyckats med. Vi tittade också på solnedgånen från Louvres gård. Så fint!

Gårdagens händelse: en brasilienare i min klass blev rent ut sagt tokig under lektionen p.g.a att han tyckte att vår lärare (Damien) hade förklarat en grej för invecklat och svårt. Alla andra tyckte inte det, men brasilienaren härjade och argumeneterade för sin sak i hela 20 minuter...hett temperament, för annars sitter han mest tyst.

Gårdagens turistmål: Le Louvre, Le Concorde, Le ville de S:t Paul, en del gallerier, Louis den 13:des park där Victor Hugos hem finns, le centre Pompiedou...


Dagens inlägg kommer senare, eller imorgon. Det beror på hur länge vi firar midsommar ikväll. :)

/Sandra

Inga kommentarer: