måndag 23 juni 2008

Montmartre

Idag var det dags för skola igen. Lite trögt att stiga upp igen efter att ha fått sova länge två dagar. Jag har bytt grupp den här veckan till en högre nivå, men jag har ingen aning om vilken nivå det är. Jag är bara glad att få lära mig tala franska och det lossnar allt mer hela tiden. Skolan har dock några brister. Takten är relativt långsam och speciellt för sådana som bara stannar där några veckor är det ett problem. För man kan en halv vecka hålla på med samma sak, och det är ganska mycket om man bara ska vara där två veckor. Det borde finnas skilda grupper för sådana som e där länge och för de som är en kort tid. Det positiva är iaf att undervisningen mest består av konversationer och muntliga övningar. Precis vad vi behöver, efter att prentat in en massa grammatik i Finland men aldrig talat.

Eftermiddageb tillbringande vi här i Montmartre, i Amélies kvarter. Vi var och tittade på Moulin Rouge och gick runt i de mysiga kvarteren. Sen shoppade vi också, vilket framkom här i det tidigare inlägget. :) Skor,skor och skor!

Ikväll har vi igen varit ute på middag i Montmartre, brevid Sacre-Cœeur. ("Endast" 185 trappsteg upp. Montmartre ligger på en 130 m hög kulle) Vi åt på en Piano Bar till levande musik. När vi kom dit var vi ensamma och blev uppassade av alla servitörer på stället. Sen kom dit också några andra och vi fick öva franska med en gammal gubbe i bordet brevid. Sen gick vi hem igen via Moulin Rouge (för att se det i mörkret men tyvärr hann det inte bli mörkt) och sen tydligen genom Paris sexkvarter. Nu hittar vi nästan utan problem i Montmartre :) Överlag börjar vi hitta allt bättre i Paris. Stadsdelarna, arrondissemangen bli allt mer sammanhängande och vi vet vilka metro spår vi ska ta :)


Dagens turistmål: Montmartre och Moulin Rouge.

Dagens observation: Alla servitröer blir alltid lika förvånad när vi beställer en hel vinflaska. Får inte två flickor göra det eller vad är problemet? De skrattar alltid lite ironiskt åt oss och idag efter att druckit upp vår flaska frågade servitören om det var hål i flaskan...

Bon Nuit!

/Sandra

Inga kommentarer: