lördag 21 juni 2008

Glad gubbe!

Igår var det midsommar. Fösta gången både Sandra och jag firade högtiden utanför Finlands gränser. Många av våra kompisar har före vår resa frågat hur vi skall kunna fira midsommar i Paris, om vi inte kommer att sakna alla landefester och hur vi har täkt lyckas fira midsommar i Paris. Vi har svarat att det nog kommer att gå bra och att vi skall fira vid den tillfälliga midsommarstången, Eiffeltornet.

Så efter vår korta skoldag igår åkte vi en sväng via hotellet för att midsommarfixa oss och införskaffa proviant inför kvällen, skumppa och jordgubbar. Och så åkte vi iväg till Eiffeltornet. Kön för att komma upp i tornet var helt galet lång (och vem har nu varit uppe i sin midsommarstång?!) så vi bestämde oss för att sätta oss i parken bredvid och dricka skumppa och titta på stången/tornet istället.

Då skumppan var slut började vi traska omkring för att hitta något trevligt matställe. Vi har redan tidigare kunnat konstatera att vi och att hitta trevliga restauranger då vi är hungriga inte alls går ihop. Men den här gången var det riktit omöjligt! Efter att ha traskat genom halva Paris och bara stött på några svindyra snoffsrestauranger hoppade vi på metron och åkte till vår trogna restauranggatadär vi ätit två dagar i rad.

Efter middagen började vi fundera på hur fortsättningen på vår midsommar skulle se ut. Vi hade försökt hitta den perfekta festen (och hade till och med tre fester på kroken) men då vi försökte komma i kontakt med våra tre kompisar svarade dom bara inte i sina telefoner. (ledsen gubbe) Så vi började gå mot vårt favoritställe i Paris, Chez George. På vägen till baren stöttte vi på en trevlig gatumusikant och Sandra blev så ivrig så hon till och med gick fram och sjöng i mikrofonen.

På Chez George fick vi först öva vår franska med två fulla tjejer som satte sig i vårt bord. Efter det var det dags att gå ner i det svettiga men ack så mysiga lilla stenvalvet där folk dansar på borden så att svetten sprutar. Då baren stängde traskade vi iväg med två nyfunna vänner (vi har ingen aning om vad de heter!) till ett ölställe bredvid. Tyvärr var det bara "fina och viktiga" människor som fick komma in där så vi gick istället hem till en av killarna. Tyvärr hade han inte så mycket drickbart att bjuda på, så efter att vi staplat oss fram på franska en stund hoppade vi i en taxi och åkte hem.

Så svar till alla kompisar: Man kan ha en jätte bra midsommar också i Paris!

Dagens händelse 1: Min lärare. Han brukar annars vara ganska snyggt klädd men igår var han nog riktit ute och cyklade! Han kom in i klassen iklädd en mörkorange blus, en brokig orange stickad väst, ett par skrikande oranga bykor och ett par fula oranga skor. Senare visade sig det att han till och med hade oranga strumpor och kalsonger....

Dagens händelse 2: Då jag skulle gå fram till bankautomaten för att lyfta pengar låg där 20 euro som någon hade glömt att ta med sig då den lyft pengar. Då ingen potentiell ägare syntes till så var det bara att ta pengarna och köpa skumppa med dem.

Dagens blondaste: Emma! Sandra satt och dikterade hur vi skulle skriva ett textmeddelande. "- så skriver vi ett utropstecken och sedan glad gubbe". Emmas viesti spg ut så här "! glad gubbe"

Dagens turistmål: Eiffeltornet. HUr fint som helst!

/blondin Emma

Inga kommentarer: